Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skönt med den svala luften, och vinden som blåser runt om mig


TANKAR LÖRDAG MORGON 17 JULI 2010

Det börjar mulna, vinden tar i mer och mer
jag sitter ute, känner hur det svalkar

Så skönt det är efter nattens värme och
sömnlöshet, som gör att jag känner mig
eländig och alldeles slut

Jag sitter här känner doften av lavendel
en doft jag älskar över allt annat

Bilarna åker fram och tillbaka på vägen
en del kör långsamt, andra har mera
bråttom

Tänker på natten som varit, svårt att sova
värmen som aldrig tycktes ge med sig

Satt och såg tidningsbilen komma, den
kom snabbt efter vägen, bråttom som
alltid

Min tidning landade på dörrmattan, jag
hämtade den, läste den, men när klockan
var halvfem, kröp jag ner i sängen igen

Jag måste ha somnat, hör att ring så
spelar har börjat, så några timmars
sömn blev det ändå

Nu sitter jag här ute på min altan omgiven
av alla blommor, känner hur ögonen vill
blunda

Jag tänker sitta kvar här ute, känna hur
vinden blåser, får min kropp att känna
svalka, skönt

Jag har slut på kaffe, handlade det gjorde
jag igår, men kaffe stod inte på min lapp,
så det blev kvar i affären

Jag får gå och köpa ett paket, kaffe vill jag
gärna ha, det är gott att sitta, ta det lugnt
med en kopp kaffe på bordet fram för mig



anits 17 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-17 13:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Boken "Saknaden" av Ulf Lundell, som jag läser om, handlar bl a om detta. Sömnlöshet. Den inleds faktiskt på det temat.
2010-07-19

  Bibbi VIP
Fängslande underhållning som Du bjuder på.

Jag har en doftande fjärislavenel på balkongen som doftar och bilar som kör...
2010-07-18

  Eva Helene VIP
Goda tankar du delar med dig av!
2010-07-17

  Catharina Edin VIP
Du förmedlar så väl den stämning som vilar över din dag idag.
2010-07-17

  Nina Nightwish
Låter som en lugn trevlig 17 juli:) Det har regnat här i Småland idag, det gjorde det den 17 juli 1969 också efter lång värmebölja, då föddes jag:) Fin, mjuk text:)
2010-07-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP