Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag vore....

Om jag vore en fågel, skulle jag vilja vara en örn
Sväva högt upp i det blå, en dag då himlen är blå och solens strålar sprider sig som guld över himlen.
Vinden leker med mina vingars fjädrar, locka mig att väva högre och högre upp för att sedan störta ned mot markens gröna ängar och skogar, bergens grå-rosa massiv, sjöarnas och havens blå-vita vågor. Få sitta i en grantopp och blicka ned över denna vidunderliga syn som jorden utgör..

Om jag vore en fisk, skulle jag vilja vara en delfin.
Där havet är azurblått och vindel leker med havet. När seglen från ett fartyg lockar mig till båtens bogsvall för att låta min blå-går kropp kittlas av bubblorna i min lek med vågor och svall. Hoppa högt för att dyka djupt, se havsdjupens hemligheter i min jakt på Neptunus...

Om jag vore ett fyrbent djur skulle jag vilja vara en häst..
En mustang.. känna präriens röda sand under mina hovar, låta vinden lyfta min man från halsen och rufsa om min pannlugg. Sträcka ut i lång vild galopp för att sedan sträcka min mule mot vattenhålet och dricka stora klunkar av det svalkande vattnet. Att lägga mig ned i gräset skydda d av en lummig dunge till vila. Sträcka på min ömmande kropp och andas in gräsets doft efter regn. Innan jag sluter mina ögon till sömn.

Men om jag vore något annat än jag är! skulle inte jag vara jag! Vem vore jag då? Allt jag upplevt och skall uppleva.
Allt har sin sin mening och alltså är jag! jag!
Men om man fick önska så kanske fick jag vara...




Fri vers (Fri form) av juli31
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-17 14:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

juli31