Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ovädret med regn och åska höll på i flera timmar, tills efter midnatt, med korta avbrott


ÅSKOVÄDER

Jag sitter vid mitt köksbord
det är mörkt ute sedan länge

Jag sitter med block och penna
skriver om det jag hör och ser

Jag hör hur regnet slår mot rutan
endast en lampa har jag tänd

Men så plötsligt händer det, allt
lyses upp, blixten ser ut att komma
från flera håll, det blir ljust som
på dagen

Det mullrar och länge håller det på
vill inte ge sig, regnet avtar, för att
strax komma tillbaka, nu slår det
hårdare än tidigare

Jag går in det går inte att stå ute
på altanen, regnet slår in och allt
blir blött

Jag som är så rädd för åska, när
den kommer som nu, på kvällen
går och hämtar kameran, vill försöka
fånga blixten på bild

Det går inte, jag är för långsam, och
blixten alldeles för snabb

Jag är glad tacksam för svalkan, som
regnet och åskan för med sig, nu kan
jag andas igen

Jag njuter även när blixten lyser upp
himlavalvet, naturens krafter är mäktiga
och oförutsägbara

Nu är allt tyst, regnet verkar ha av tagit
åskan har jag inte hört mullrar på flera
minuter, blixten syns inte heller

Det är dags för mig att gå till sängs
i natt kan jag nog sova, nu är luften
rensad, och det har blivit betydligt
svalare

Precis när jag ska släcka lampan
hör jag regnet slå mot rutan, en
blixt lyser upp rummet och åskan
den mullrar

Jag är trött efter en sömnlös natt
släcker lampan, ligger och lyssnar
till ovädret utanför mitt fönster

Jag måste ha somnat ganska fort
när jag vaknar är det ljust ute, och
solen den lyser på mig igen




anits 18 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-07-18 10:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Dessa nödvändiga och ack så välkomna urladdningar.
2010-07-19

  Bibbi VIP
Jag tror att många andas ut och njuter efter detta sista oväder.
2010-07-18

  Eaglemountains VIP
Vacker bild också!!
2010-07-18

  Eaglemountains VIP
Mycket vacker berättelse - så talande ....
2010-07-18

  poetryGirl
älskar åskan...
2010-07-18

  aol
jag älskar åskan, bra besriver du nuet runt om dej, kram,
2010-07-18

  Eva Helene VIP
Ja nu är luften rensad - även hos mig!
2010-07-18

  Catharina Edin VIP
Skönt med ett oväder emellanåt. Fint skrivet av dig.
2010-07-18

  LassO
avundas er, här är olidligt hett än... några droppar igår bara
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP