Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag sitter ute bakom mina blommor


MÅNDAG 19 JULI 2010

Jag sitter och ser ut över omgivningarna
sitter på tröskeln till min uteplats

Det är skugga, det blåser, vinden tar i det
svalkar skönt

Två små pojkar åker runt på sina cyklar
dom skrattar och skriker, så dom varken
hör eller ser vad deras morfar säger

Jag sitter och oroar mig för alla bilar, som
kör fram och tillbaka på vägen, dom är så
inne i sitt cyklande, det är det enda som
existerar för dessa små pojkar

Ingen ser mig där jag sitter gömd bakom
alla blommor, så hör jag ett par komma
gående, dom är oense om något, när så
dom börjar gräla ordentligt, går jag in drar
igen dörren efter mig, vill inte höra när
andra grälar

Idag är det lagom temperatur ute så när
det grälande paret försvunnit går jag ut
igen, sätter mig i stolen nu, har block och
penna med mig för att skriva några rader

Måsarna flyger skränande över hustaken
en av dom har något stort i näbben, det
vill säkert dom andra måsarna försöka ta
smaka vad det är som finns i näbben på
den flyende måsen, men den vill inte dela
med sig, men har svårt att värja sig för
dom andra måsarnas utfall, så försvinner
dom och det blir tyst på skränandet

Jag hör bussen, den stannar, någon som
ska stiga av eller på, ser hur skatorna har
kalas i dom röda vinbärsbuskarna

Bären lyser röda och stora, dags för den
som vill plocka av dom, innan skatorna äter
upp allt som finns

En bil åker förbi på vägen, det skramlar om
den som om hela avgassystemet håller på
att ramla av

Hemtjänsten åker fram och tillbaka i sina
bilar, undrar hur många gånger jag sett dom
åka förbi den lilla stund jag suttit och njutit
av den sköna sommardagen

Det är dags för mig att gå in och laga lite
mat, idag får det blirester från gårdagen
bara att värma, sen kan jag gå ut igen, om
vädret fortfarande är fritt från regn





anits 19 juli 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-20 00:18



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Stark närvarokänsla i din text! Fint!
2010-07-20

  Bibbi VIP
Så fängslande du berättar om vardagen.
2010-07-20

  Larz Gustafsson VIP
Sköna, lugna dagar. En lisa för själen.
2010-07-20

  peter markurth
gillar detta
2010-07-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP