Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland handlar jag snabbare än jag tänker det kan bli lite rörigt ibland


RÖRIGA TANKAR I NATTEN

sitter och ser hur måsarna flyger och far
skränar mer än vanligt, vill sitta och njuta
en stund

men måsarnas liv får mig att fundera om
något är fel, dom flyger runt på samma plats

dyker ner och så upp igen, mina undringar
vad är det som händer, då blir det alldeles tyst

för en minut eller fler, så börjas det igen, jag
funderar på att gå in, orkar inte höra på skränet
som måsarna för

då helt plötsligt blir det tyst, måsarna försvinner
och jag kan koppla av i min stol på altanen

där jag sitter så skönt och bra, gömd bakom flera
blommor, sitter jag trött och nöjd, ögonen så tunga

vill gärna blunda, men försöker att låta bli, då kanske
jag somnar, då vet jag inte vad som händer

om någon stryker förbi, går in till mig, det vill jag inte
så jag kämpar mot tröttheten, hämtar en kopp kaffe

hoppas det hjälper så jag håller mig vaken, vill inte
sova härute, tänk vad människor skulle prata

bakom min rygg, det gör i och för sig ingenting, men
somna just där jag sitter, gör mig bara stel och ryggen

den kommer att värka, nacken likaså, så jag reser mig
går in, dags att kanske laga lite mat, innan kvällen

blir för sen och mat känns inte som jag vill ha när
det börjar närma sig midnatt och sängen den väntar

på mig att jag ska krypa ner och sova några timmar
till det blir morgon och jag ska plantera om min

aloe vera blomma i en mycket större kruka, som inte
kan hoppa ner från byrån och landa mitt på mitt
sovrumsgolv





anits 21 juli 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-22 00:09



Bookmark and Share


  aol
ja du har din egen frihet,det är så rogivande att sova ute,
2010-07-22

  Eva Helene VIP
Lycka till med omplanteringen idag, den var kanske behövlig!
2010-07-22

  Larz Gustafsson VIP
Jag avundas din frihet.
2010-07-22

  Bibbi VIP
Jag hoppas också att Du får en riktigt skön natt.
2010-07-22

  Catharina Edin VIP
Åh så trött diktare - sov sött inatt!
2010-07-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP