Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk att regnet kan vara så efter längtat


REGN

Det regnar utanför mitt fönster
ett stilla ljummet regn, det är skönt
det går att andas igen

Idag är det inte mycket aktivitet ute
på vägen, inga barn cyklar till sjön för
att bada och fiska

En och annan bil åker förbi utanför
mitt fönster, jag njuter av regnet
som ger svalka åt min kropp, som
tycktes koka av värmen

Jag öppnar dörren ut mot naturen
och husen runt om, går ut känner
mig riktigt lycklig över den svala
sköna luften

Jag är inte ensam om att ha gått, för
att bara stå och njuta av regnet som
faller och ger svalka åt oss som länge
längtat efter ett stilla regn

Regnet behövs för alla, människor, djur
och naturen där marken är så torr, ser
hur björkens löv börjat gulna och falla
till marken

Idag ska min aloe vera blomma få en
ny kruka, jag har ingen stor nog, så
jag får åka och köpa en, men det får
bli senare idag

Nu ska jag njuta av regnet, luften som
äntligen går att andas, en stund ska jag
ta mig tid till att bara få vara och njuta av
regnet och svalkan, som just nu känns så
underbart skönt






anits 22 juli 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-22 12:18



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Åh, regn - så underbart -
2010-07-22

  Eva Helene VIP
Låter underbart! Här hos mig tätnade molnen ett tag, men nu är det ganska klart igen och inget regn i sikte tyvärr.
2010-07-22

    ej medlem längre
Regnar äntligen här min gräsmatta kommer bli grön igen till mina djurs förtjusning...
2010-07-22

  Larz Gustafsson VIP
Leve regnet!
2010-07-22

  poetryGirl
fin
men här är det hett
2010-07-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP