Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har ordet tack tappats bort i vårt svenska språk


TACK

Jag har börjat fundera
och nu undrar jag

Har det blivit omodernt
att säga tack

Det gäller både vuxna
och barn

Jag fick en gång lära mig
att man säger tack

När någon gav mig en gåva
så fick jag lära mig

Att tack det hör till att man
säger, även om man inte tycker
om det man fått

Jag har börjat undra om just
det ordet har tagits bort från
vår ordlista

Jag är besviken på dom som
inte orkar lyfta luren, säga tack

För att du kom ihåg mig med
blomman du sände

Eller den som fick mitt vykort
med ett grattis på din dag

Ja, för mig känns det naturligt
att säga tack

Men det kanske har glömts bort
i vår numera så stressade värld




anits 22 juli 2010





Fri vers av anits VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-22 12:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tänkte i dessa banor då barnbarn kommit åter från vistelse i Japan och mormor och morfar lärt dem tacka för maten.
Tar vi inte ofta för givet saker och ting?
2010-07-24

  Eva Helene VIP
Jag har samma känsla som du, tyvärr verkar det inte vara så viktigt längre att tacka för en gåva, liten eller stor. Gäller förstås inte alla utan mera generellt.
2010-07-22

    Ken Cassel
För mig är det en självklarhet
Jag vill kunna titta på mig själv i spegeln...

Kramar

Ken
2010-07-22

  Larz Gustafsson VIP
Otacksamhet är en styggelse.
2010-07-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP