Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en underbar morgon är det idag denna lördag i juli månad


LÖRDAGMORGON 24 JULI 2010

Lördagmorgon, jag vaknar och känner mig ut vilad
ser på klockan, jag har sovit nio timmar utan att
ha vaknat och varit upp en enda gång

Det måste vara rekord för mig, att ha kunnat sova
så länge, det har varit svalt och skönt i rummet
fönstret har ståt lite på glänt och tagit in lite syre
så jag har kunnat andas

Jag går upp och släpper in dagen genom fönstret
drar upp persiennen, solen lyser, det blåser en aning
ute är det tjugotvå grader, lagom varmt, nu går det
att röra sig igen

Det är ännu tyst och lugnt i huset, ute på vägen
kör en av hemtjänstens bilar förbi, bråttom som
vanligt, en kvinna är ute med sin hund, hon går
ofta förbi ute på vägen med eller utan hund

Jag gör i ordning mitt kaffe, hämtar tidningen
på dörrmattan framför brevinkastet, lägger den
på köksbordet, läser det gör jag senare

Tänker på vad min dag ska innehålla, jag ska nog
fortsätta rensa bort sånt jag inte behöver, saker
och kläder jag aldrig använder, det tar bara plats
i mina skåp och garderober

I dag kan jag nog sitta ute en stund, läsa, skriva
eller bara vara, när luften nu äntligen går andas
i kväll ska jag ta mig till kyrkan och sommarmusiken
det är något jag inte vill missa

Jag öppnar dörren till min altan, till sommaren
tar med mig min kaffe kopp, går ut och sätter
mig en stund och njuter av morgonen som nu
gått över i förmiddag

Det känns så skönt och ljuvligt, nu när temperatu
börjar bli normal och det går att börja leva som igen
utan pustande och stönande över att det är för varmt




anits 24 juli 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-24 10:35



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Låter underbart att få sova så gott och länge! Hoppas nu att natten följs av en fin dag där du får göra det som du föresatt dig!
2010-07-24

  Larz Gustafsson VIP
En toppendag med andra ord.
Själv hamnade jag i en konflikt med en israelhatare på stan.
Annars har det varit bra.
2010-07-24

  Catharina Edin VIP
Ja, nu går det att andas - äntligen, efter en månads kvalm. Hoppfyllt skrivet!
2010-07-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP