Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag tror mig veta vem Du är,


VEM ÄR DU?

Vem är Du som målar alla vackra färger
som finns i vår natur

Alla dessa färger i olika nyanser, så många
gröna färger, låter Du mig se, det är bara
för mig att öppna ögonen, se ut över fält
och åkrar

Se alla träd med alla dom olika nyanser av
grönt, den gula renfanan som nu lyser upp
i dikesrenen med sin vackert mörkt gula färg

Blomman som när man plockar den, för att
färga garn, ger garnet en sådana vackra
gula och gröna färger

Att se ut över sommarens vackra landskap
se alla färger, se hur naturen förändras, se
det vackra i det lilla, det ger mig glädje, det
är gratis, helt fantastiskt och underbart

Jag behöver inte flyga långt bort, för att njuta
och må bra i själen, det räcker för mig att ta till
vara det som finns utanför min dörr

Där finns skogen, den väl kända stigen, tjärnen
med sitt mörka kalla vatten, här finns allt jag
behöver, för att känna stillhet, få lugn och ro

Det är Du och endast Du, som gör att naturen
tar emot mig och jag den, som ger min själ ro
och får mig att känna sinnesfrid




anits 24 juli 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-24 16:46



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, i naturen är man genast rik.
2010-07-25

  Eva Helene VIP
Så rik är skapelsen!
2010-07-24

  Catharina Edin VIP
Naturen ger en så oerhört mycket. Vatten, liv.
2010-07-24

  Larz Gustafsson VIP
Ännu en fin sommarbild!
2010-07-24

  Larz Gustafsson VIP
Skaparen är underbar i Sin storhet.
Lovat vare Hans namn!
2010-07-24

  aol
en storvacker sanning,, bra skrifta
2010-07-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP