Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dom finns överallt, men jag tar dom i mitt magiska glas


BANANFLUGOR

ja sa för mig själv härom dagen
högt och ljudligt sa jag det

bananflugorna, har dom tagit ledigt
i år, jag skulle inte ha yttrar dom orden

plötsligt fanns dom överallt, dom är
så små så otäcka, inte för att dom gör
mig något

men bara se dom svärma runt, så nu
står det glas med vinäger, sirap och
diskmedel

på min diskbänk och ett på kökets
arbetsbänk, gillar blandningen det
gör dom

den gula vätskan i glaset har sällskap
med alla dessa svart små djur

glad är jag att bli av med dom, byta
blandningen det får jag göra lite då
och då

jag är ingen mördare, tycker bara inte
om dessa små kryp, lika lite som jag gillar
fästingar, mygg, knott och getingar

humlor däremot kan jag sitta länge och
se på, dom är så vackra och fina, och gör
inte mig något

för jag retar dom inte, sitter bara och ser
hur dom flyger från blomma till blomma
hämtar sin nektar

sen är dom borta och vart deras bo finns
det vet inte jag, men humlan den är min
enda vän bland alla dessa insekter




anits 26 juli 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-07-26 19:19



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Jag har haft invasion av myror i köket, inte heller så kul fast jag tycker om myror i vanliga fall. Håller med dig om att humlor är fina.
2010-07-26

  aol
samma här vännen
2010-07-26

  Larz Gustafsson VIP
Själv föredrar jag sekter framför insekter.
2010-07-26

  Anders Nordlander VIP
Min dotter sa en dag; idag har vi haft en uggla inne hos oss. Hon menade humla, men hade hört fel eller trodde den hette så!
2010-07-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP