Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iväntan på bankens beslut om lån....

en dikt medans vi väntar...




I hemmets lugna vrå

 

 

På gården där vi bor har hjärtat fått ett rum.

I avvaktan på ett beslut,

väntan når snart sitt slut.

 

Huset andas lekfullhet och tapeterna hänger

på trekvart.

En streckgubbe ritad på

tapeten i vår trapp.

 

Tapeter från förr,

en gammal dörr.

 

Möblerna vita en gång i tiden,

nu ett minne blott – göms under

en filt i siden.

 

Vårt hem har använts under flera långa år,

precis som årsringar sätter det sina spår.

På väggarna det finns märken,

märken som visar 4 barns växtlighet.

Märken som bevarats i våran tapet -

dock ej i evighet.

 

Tider kommer,

förändringar på väg.

Kök o vardagsrum ska bli ett.

Pengar rinna iväg.

 

Sentimental i minnet,

tapeter jag minns,

snart ett minne blott -

streckgubben snart ej finns.

 

Vårt kök ,

vårt hjärta,

lugnets vrå.

 

Här ska vi samlas,

unga o gamla,

stora som små.

 

Hemmets lugna vrå skapas,

formas och tar nu fart.

Hoppas på ett kök,

mycket snart.

 

Vi ska inreda med kärlek,

ömhet och passion.

Kärleken-

är våran Inspiration...

 

kryddat med en nypa Humor.

 




Fri vers (Fri form) av Osvalds_Dotter VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-31 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP