Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar kring vårt mobil användande


Mobilfri zon

Välkommen in i vårt hus,

borsta av era fötter från grus

 

Läs nu skylten på väggen där,

detta är en mobilfri sfär.

 

Korgen på hyllan där kan den vara,

bland mössor och vantarnas förvaringsskara.

 

Får du sedan kryp i din kropp

kanske det beror på detta mobila stopp?

 

Blir det för jobbigt,

abstinensen för svår.

finns där en zon för mobilerna på.

 

Under trappen

i ett hörn,

finns en ruta,

 

men inte större än en kvadrats yta.

 

För mitt inre nu jag ser,

en familj på kvadraten sitter.

 

Mamma Jenny får soffan för sig själv,

herre över fjärrkontrollen besitter.

 

Medans andra halva är ute på twitter.

 

 




Fri vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-10-27 15:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Den här var bra tycker jag som inte har någon mobil.
Min man har, det räcker så.
2015-07-15

  axveronika
haha kul text med rytm och rim och innehåll
2014-10-30

    Birgersdotter VIP
Mycket bra..Väcker viktiga tankar...
2014-10-30

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört! Gillas!
2014-10-28

  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt bra...det här skulle nog fler behöva...
2014-10-28

  Micael Axelsson
HAHA! Fantastiskt! Den här hyllar jag himmelshögt!

Ska nog genast ta och införskaffa mig en sådan ruta, helst utanför dörren! Finns få saker som irriterar mig så mycket som att få besök, som sedan i soffan sitter, med blicken siktad till mobilskärmsglitter. Varför då komma på besök... gå då hellre hem och skicka sms.
2014-10-27

  Osvalds_Dotter VIP
Texten är just av den anledningen, man är så beroende av mobilen att det ger abstinens för en del, även mig. Viktigt se för/nackdelar av användandet. Jag använder mobilen mycket och skulle behöva lägga ifrån mig den mer än jag gör.

Texten var meningen att väcka tankar.
2014-10-27

  M M Mannheim VIP
Mobilfri zon.....det skulle nog bli svårt, abstinensen skulle bli för svår. Många har bara mobil nu för tiden.
2014-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP