Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*


Babels torn

Vår förtröstan har gröpts ur oss
som kärnan ur en avokado
allt som kvarstår är ett vattrat skal
ett skyddande hölje
som håller själen intakt
men vars funktion
också håller oss åtskilda

Och där står vi nu
med handflatorna pressade
mot olika sidor
av samma mur
i rädsla för varandra
och i fruktan för ensamheten

Låt oss bryta tystnaden
låt oss dela mörkret
som ett bröd mellan oss
drick mitt blod
om du törstar syster
svep min hud runt dina axlar
om du fryser broder

Greppa en slägga
och möt mig vid foten
av Babels torn

Låt oss bryta förbannelsen




Fri vers av Tim Sterner
Läst 672 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-08-01 03:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett stort nöje att läsa vars poem fick mig att vilja dyka in i den. Tack för läsningen
2017-03-01

  stenen/ Yv Ericsson
Fantasiskt! finner ej ord
2012-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Tim Sterner
Tim Sterner