Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenkvinnan

 

 

i älskande skog

vandra ordlösta steg

 

i älskade skog växer steg i ord

 

i älskande skog lyftas finger

kärleksögons vingar sköljer mildljus

hjärta andas levandelivs djupfyllan

 

ugglemor susar nattvind hennes pärlskrud ljuder

 

i älskande skog lyftas finger läggas mjukt över läppars rosenvingar

 

var tyst

var stilla

träd här in

 

träd susar stigande vind

viker undan gräsens strå

uppnenbarar stig

sköljer skogshägn

 

träd ordpärlor på tråd av skimran

lägg bandet runt din halssträvan

 

lommen ljuder över

sjöyta

 

vik din bävan

 

lyft dina ögonvingar möt blicken av finger hölja dig om

 

flagor av liv

 

hon står i sjö

finger följer ring

 

allt fler fingrar lockas i

hand rör om

mjukstilla

 

vatten sjunker

om

 

kvinnan står i

vattengrop

 

vattnet har cirklat ringar om

vattnet är en grop

 

så stiga vatten

slutas om

 

hon bugar sig

böjer sig

kupar händer i

kastar upp i sträckandeljus

vattenpärlor

konfetti

flagor

yr

 

faller skimrar

gång på gång upprepar hon

leendeceremoni

faller skimrar

vattendroppar

vingars ljus

flyger

 

slända

sländas

vackervingar

spinner

skrud

 

i älskande skog

vandra ordlösta steg

 

i älskade skog växer steg i ord

 

i älskande skog lyftas finger

kärleksögons vingar sköljer mildljus

hjärta andas levandelivs djupfyllan

 

ugglemor susar nattvind hennes pärlskrud ljuder

 

i älskande skog lyftas finger läggas mjukt över läppars rosenvingar

 

 

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 1707 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-08-05 22:39



Bookmark and Share


    Karl Robertsson
"träd ordpärlor på tråd av skimran" är precis vad du gör.
2011-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser