Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

poetens självkritik - dos & don'ts

onödiga ord
som inte fångar essensen
bara fyller ut
bukfyller ut
repeterar samma poäng
om och om igen
bort, bort, bort med dem

fraser som egentligen
är klichéer
säger egentligen
ingenting nytt
läs vad som redan finns skrivet
och se upp med dem
bort, bort, bort med dem

den bundna versen
som är lindad för hårt
förnumstigt knäppt högt i kragen
självgott nöjd med sitt hantverk
må vara behaglig
för de som vill att världen ska stämma
och därför får snickare bygga hus
men en konstnär
ska väl rubba hus
så rim som rimmar till ett tryggt hem
bort, bort, bort med dem

så kräv mer
och fortsätt alltid att fila
men inte för duktigt
litet fult är fint
var unik
var sann
på pricken med dicken
men har dikten ingen distans än
så bort, bort, bort med den




Fri vers (Fri form) av SaraT
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-06 11:34



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Jag tror egentligen att jag allra mest tycker om bunden vers där det inte märks så bra att den är bunden, där versmåttet inte tränger sig på
2010-08-06

    ej medlem längre
Klok och vacker dikt.

Fridens liljor!

//F.
2010-08-06
  > Nästa text
< Föregående

SaraT