Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag vaknat och funderat på det jag drömt


NÄR DAGEN GRYR

när dagen börjar gry, ser jag ut genom persiennens springor
där jag kan ana en himmel, som är täckt av moln

jag hör hur regnet slår mot rutan, det är måndag morgon
en ny dag har börjat att gry

jag är trött, trots att jag sovit gott, men mina drömmar har
varit många och mycket underliga

jag har drömt om en källare, som varit fulla av skräp, skräp
som jag blivit uppmanad att ta rätt på

sedan städa så att det blev snyggt, röran som varit
skulle inte få synas, om det inte blev bra

var det min uppgift, att måla väggar och tak, så det
blev fräscht och beboeligt

när jag vaknade såg ut genom springorna i persiennen
undrade jag om drömmen var ett budskap från någon
jag kände en gång

någon vars källare var en stor röra, där man samlat
på allt, istället för att rensa bort det som man inte
behövde

drömmen var så verklig, jag såg mig själv gå där
och försöka få ordning i all röra

jag låg länge innan jag gick upp, jag hade en sådan
obehagskänsla, som om allt hade hänt

men det var en dröm, om än att den kändes verklig
så till slut gick jag upp, gjorde ordning kaffe

när så jag fått mitt kaffe, började det kännas bättre
och obehaget försvann

när jag sen var på väg till hundarna, fick träffa dom
var obehaget borta, jag hade mina fyrfotavänner
att ta hand om, och dom mig





anits 9 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-09 17:49



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar Din text.
2010-08-11

  Eva Helene VIP
Intressant men jobbig dröm, så jag förstår att du hade lite svårt att bli kvitt den.
2010-08-10

  poetryGirl
fin
2010-08-09

  Catharina Edin VIP
Jag tänker också, att källaren är en symbol för det undermedvetna. Du kanske är på väg - att börja göra iordning där.
Hade själv en stark dröm om indianer, de dök upp i en text idag (icke läsvärt).
2010-08-09

  aol
en vacker bild, och en stark dröm,
2010-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Vacker bild!
2010-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Källaren kan vara en bild av sinnet/själen, där ju mycket bråte samlas.
I anslutning till detta dyker följande skriftställen upp:
1 Tess 5:23, Hebr 4:12 samt Rom 12:2.

Städningen klarar vi inte av själva.
2010-08-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP