Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hemliga trådar knyter samman våra liv

 

 

 

 

länge

har jag försökt att bortförklara

det jag inte kan förstå

det som jag inte analytiskt har kunnat tillrättalägga   

dissikera i mindre enheter

för att sedan föreläsa som fakta

 

men

sen vi första gången sågs

i Notre Dame år 1254

 

när du såg min förstenade gestalt bland alla andra

och mina ögon

brände dig

genom den isade marmorn                      

 

 madonnans strålglans

 

min fjättrade gestalt  

kunde inget göra

men allt var inte bara skenbar skönhet 

 

har vi

setts igen och igen    igen        åter har trådarna dragits åt

och förenat våra banor

 

som

Selene i månens sken steg ner från himlen till den slumrande Endymion

för att försänka honom i evig sömn

så har jag

varje natt kommit till din bädd

 

en gång

räddade du mig

på den tömda flygplatsen

                                           

"älska ingen annan      du är min"

                                       

 och jag tänkte mig noga för                             var slutar himlen

 

varje gång

som aldrig förr

som aldrig mer

den första och den sista

på knivens vassa

egg

 

och

vad du inte vet

hur många gånger jag beslutade att

aldrig mer   aldrig mer beroende

av

din karisma           sprakande

dina varma helande händer    din åtrå

din muns honungsvåta kyssar

 

en tid förflöt

och allt gick bra

vardagslunkande

 

den tvingande signalen      från livet       från dig

och

verklighetens varelse vred sig runt sin egen axel

och jag kastade alla konstruerade förklaringar i elden

 

beroende

 

ja jag vill        jag vill

insupa din själ    i djupa andetag   

drunkna    kvävas    av din doft

 

i den eviga sömnen

kan jag kyssa dig natt efter natt     efter natt

 

opium

för folket

 

du är inte för folket

 

 inuti mig

 är du min




Fri vers av Aisha VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-08-17 18:26



Bookmark and Share


  issac.a.m
Underbart skrivet..
2010-08-24

  ulli
Mycket passion det kan jag hålla med om. Riktigt mycket känsla. Men jag stör mig lite på hur du har lekt med texten. Jag gillar det enkla bättre men det är en smaksak. Men vilken underbar bild på (dig) antar jag. Otroligt fin! Var tvungen att flika in det, och tusen tack för dina kommetarer.

varma hälsningar U
2010-08-18

    ej medlem längre
Vilken spännande och gåtfull text!
Alla möjliga tolkningar far genom sinnet när jag läser... Vem" Vad? är frågor som uppstår. Notre Dame ... 1254 ... ??
Får associationer till Thomas av A. ... Skolastik... mm.
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP