Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag sitter och njuter ute på altanen, med en kopp kaffe


LÖRDAG 21 AUGUSTI 2010

det är växlande molnighet
det är varmt tjugo grader
solen visar sig ibland

ute på altanen växer det
så det knakar, pelargonerna
är stora och vackra

jag sätter mig en stund, det
är tyst, lugnt och mycket skönt
att sitta och njuta

det kanske är en av dom sista
sommardagarna, jag har börjat
att städa i sovrummet

men det är inte bråttom att städa
färdigt, jag hinner, det behöver
inte bli färdigt idag, men det skulle
vara skönt

jag reser mig, plockar bort vissna
blommor, hämtar vattenkannan
vattnar dom blommor som behöver
vatten

samtidigt som jag går och pysslar
lyssnar jag på en ljudbok, det är
skönt att kunna göra det, när mina
ögon är lite för trötta, för att jag ska
kunna läsa själv

en gräsklippare hörs komma från
någonstans, vaktmästaren är ute
och klipper gräs, han vinkar, det är
gräset framför min altan , som ska
klippas, skönt det har växt sig långt
igen

jag är trött, all värk gör mig så trött
och ångestfylld, dags att dricka lite
kaffe, kanske jag piggnar i om jag
gör det

tar några bilder av blommorna, som
blommar så vackert nu, en av mina
pelargoner, som jag sparat över vintern
blommar nu med tre olika pelargoner

det gör mig glad, blommor är en lisa
för själen, dom gör glada, med mitt
kaffe sätter jag min en stund ute, skönt
att kunna ta dagen som den kommer

efter en stund går jag in, dags att försöka
få ordning i sovrummet, städa ett rum
i taget, det är så jag gör numera, ingen
som tjatar, ingen som gnäller, jag är ändå
lyckligt lottad, som kan ha det så





anits 21 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-21 15:04



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse.
2010-08-23

    ej medlem längre
Ibland är det skönt att vara fri... man gör som man vill!
2010-08-22

  Eva Helene VIP
Fint att du kan få njuta av din odlarmöda där ute på altanen.
2010-08-22

  aol
ja du har en frihet
2010-08-22

  Larz Gustafsson VIP
Skönt att kunna ta det i sin egen takt.
2010-08-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP