Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För vackra ord blir falska ur fel mun.

Som en blockering
En dörr som slås igen med en smäll
varenda gång jag försöker uttrycka mig inför en annan människa
Som om orden stannar, fastnar och fryser
Och dom som slinker förbi kommer ändå inte ut rätt
Andra välskrivande människor
med välformulerade beskrivningar
Förklaringar och kommentarer
Ni inspirerar inte mig
Era ord blir bara smetiga i mitt huvud.
Fastnar inte
Det låter så tillgjort.
Som om ni tror att bara för att ni kan behärska era ord,
Och sætta er över människor utan den förmågan
Så har ni rätten
Rätten att leka med orden, rætten att få dom att låta bra.
Det har ni inte.
När ni försöker att göra era ord vackra, klingar det snarare falskt
Och era ord låter bara tomma.




Fri vers (Fri form) av lalex
Läst 299 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-26 12:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lalex
lalex