Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försommar

Nu kommer de långa sköra kvällarna
då radhusträgårdarna doftar av sotig grill
daggen som fuktade dina fötter
tusenstjärnornas tysta galax i sommargräsdunklet
du eviga rike, ditt folk är vackert, dina väcktare
vaktar asfaltens sigill av gatukritsmönster
dina krigare står vid foten av den mörka skogen
beväpnade med rönnens grenar

*
Det brinner i många hjärtan i natt
många ivriga fötter drömmer om öppna slätter
nu faller glödande sky över radhustaken
många vägar börjar här
litet ska ändras innan vi återvänder…




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 317 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-29 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin