Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från det ena till det andra till det ena

 


berget
bergen
bergskedjor
är i ring

kärlekssmycke ring till ring länkas samman
halskedja skimrar runt hennes smäckra hals
hon sträcker halsen
breder ut vingar
snuddar vid havsglitteryta
djupandning vidgas
sången svävar
tonande

i luften höres vingeslagen hon reser hem

berget
bergen
bergskedjor
är i ring
bladring runt äng, runt dal
dalklocka sjunger mildljus
nedför sluttningar andas gräsvingar, silvergräs
bergen är kronblad
en ring, en skål, en klangskål
vallsånger ljuder ömhetsmilda
kritter rinner nedför sluttningar

kritter
kriterier
kriterier är märkbart många

auktionsutroparens röst är kastanjetterande
legato stackato

rakryggad sveper hon stolt in
lyfter volangkjolen smekande över knä
hon är vacker inför hans blick
han är stolt inför hennes blick
klackar ljuder
kastanjetter ljuder

auktionen fortskrider
rösten ett vinande snälltåg
hårdklapprande ljuder resan över syllarna
tågtuta skär luften i strimlor
ur skorsten bolmar svart rök
kriterierna är ringlande slingrande rökmoln
vad är vad, förvillelsen är total

ur berg stiger, bolmar svart rök
vulkanen brister askflagor
glödande floder smärtan stiger

hör dalklocka sjunga mildljus
bilden
stillnar
still
nar

helandevind susar
solfingrar rör vid askflagor
guldblad singlar ned över
månfingrar rör vid glödande floder
bäckar flödar porlar sjunger blåandande
vitpärlors bäddar

kriterier
kritter rinner nedför sluttning
hör vallvisor ljuda

vallflickan vallpojken
herden herdinnan
leder med mildhand kritternas
kriteriernas väg

snälltåget når hemstation pustar ut
lokförare stiger ut
eldare stiger ut
lyfter näsduk torkar pärlor ur panna
saltstänk med himlens vita guld socker
de bugar djupt
inför varandra tackar himmelsvägar för
godresande hemkomst

i stugan väntar hon
spisen knastrar
kastanjetter ljuder
stillnar
de andas nära
hon skänker honom rosen
med glödande ögon
med glödande ögon sluter han rosen till sitt bröst

hon sträcker halsen
breder ut vingar
snuddar vid havsglitteryta
djupandning vidgas
sången svävar
tonande

i luften höres vingeslagen hon reser hem

lyfter mantel av hans tröttaxlar
bjuder honom vila i hemmets  lugna vrå skrå




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-02 23:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser