Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttfåglar

Himmelsgloben mörknar
och blinda nattfjärilar
stryker sina vingar
mot den djupblåa
lyktans glas

händerna sluts kring
tvärdraget, ett fönster
på glänt och trötta blickar
i skenet från flimrande
TV-skärmar, gemensam
ensamhet, ett hav av kablar
som sluter sina ådror och
låter svarta löv
täcka bakgården

-

Kropparna drar sig samman
och de som smugit förbi
i hemlighet blir allt fler
bolagen och butikerna
slår igen sina portar
vi andra flyttar med
fåglarna i natt
den enda möjliga
vägen ut




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-03 09:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin