Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

härskrivna

 

ser du

fiskgjusen den ljuse

 

dyka

 

ser du tunneln av ljus

mellan himlar och jord

mellan jord och himlar

 

alltets födslokanal

ur livmoder

livetsmoder

till insteg

 

 

ser du fiskgjusen

den ljuse dyka

 

alla vingprydda

är den

 

den andas

luften virvlar

med

med

med

 

dyker

glädjeljus

 

når havets glittrandestrålande yta

 

sjöspegel

havsspegel

 

är händer knäppta

fingrar vikes ut

 

händer äro

vattenportar

vingar

bredes

ut upp

 

havet allhavet tar emot

 

ser du fiskgjusen dyka

 

den är en virvlande

svirvlande säl

den är en fisk

den är

 

strömmande

liven

 

ser du sälen sitta på klippan

soldrickande

glittrande

hud

 

ser du sälen dyka

 

ser du människan stiga upp ur

havets vackra mantelfamn

 

ur livmoder

livets moders händer

 

nå stranden

 

ser du fiskgjusen dyka

människan vandrar

i sanden synes

fotspår

steg

 

stigfinnare är du

 

ser du alla liv inom dig

då vet du

 

se

med öppna ögon

 

visst finns det teorier om allt, hur människan blev

teorier kan vara skönt att luta sig mot

men verkligheten är så mycket

vackrare

ja, visst finns det teorier om allt, hur människan blev

den mänskliga tillkomsten

och visst kan dessa ord

härskrivna

 

härskrivna

är ett vackert innebördsord

 

och visst kan dess ord

här skrivna

tolkas

vara

ur fiskar kom människan

 

ur djuren kom människan

och vad vore oriktigt eller fasansfullt med detta

intet

människan är en av allt

allt är människan

 

hon är i jordesfär till värnandegest

lärandegest

förmedlandegest

 

hur skall människan förmedla då hon stänger

varseblivningens kärlek

 

här skrivna

härskrivna är ett vackert innebördsord

 

ser du

 

fiskgjusen

den ljuse




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 264 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-06 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser