Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfjäril

Regnet smattrar på rutan
En ambulans hörs på avstånd
i natten

Den kommer närmre
Är det mig den ska hämta?
Men jag är väl inte sjuk?

Dopplereffekt i coca-cola burk
En nattvarelse krälar förbi
Nedstänkt, hukad

Neon vinkar hejdå
Jag vinkar tillbaks,
som ett frågetecken

Mitt i all smuts
Mitt i all avföring
en fjäril flyger förbi,
ner i avloppet

En stund av lycka
avhugget som en amputering




Fri vers av Martin Eriksson
Läst 213 gånger
Publicerad 2010-09-06 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Eriksson