Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en märklig upplevelse, som jag känt tidigare men aldrig sett


MANNEN PÅ NATTDUKSBORDET

jag vaknade när natten närmade
sig sitt slut, och dagen började så
sakta gry

vaknade och kände mig iakttagen
öppnade mina ögon

och där

på mitt nattduksbord satt det någon

en man med högra benet över det
vänstra

i handen höll han en bok

han såg på mig

jag blundade, hoppades jag sett fel
och när jag öppnade mina ögon igen

satt han kvar lika stilla som nyss och
bara såg på mig

han var klädd i kakikläder och något
som liknade en hatt fanns på hans
huvud

en hatt jag tyckte mig minnas ha sett
på en bild i någons fotoalbum

jag blev tvungen att gå upp måste
gå på toaletten

i dörr öppningen vände jag mig om
såg på mannen som satt kvar i samma
ställning

när jag kom tillbaka
var mannen försvunnen

jag låg vaken länge
och undrade vem mannen var

som satt där så stilla och lugnt
och såg på mig när jag sov





anita 7 september 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-07 14:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Du får mig att tänka till-
2010-09-08

  aol
en ruggig bild som verkligen satt etsad på näthinnan
2010-09-07

  Anya VIP
Jag ryser av din text! Du berättar så levande om något så starkt!
2010-09-07

  Larz Gustafsson VIP
Upplevde du obehag i samband med detta?
2010-09-07

    ej medlem längre
Din hjälpare?
Själv har jag ett djur troligen en varg och något bakom mig som jag inte vet vad det är...
2010-09-07

  Catharina Edin VIP
Mycket spännande upplevelse!
Det kan ju i och för sig ha handlat om s k hypnagog sömn - då kan man få hallucinationer, har själv haft det, och såg en kille jag kände stå i dörröppningen.
2010-09-07

  Michaela Dutius
Det finns mycket mellan himmel och jord säger man....kanske blir jag lite förvånmad att du inte alls verakde bli rädd - bara fundersam
2010-09-07

  Eva Helene VIP
En del skulle nog vilja avfärda det här med ett skratt - men själv vet jag att det finns händelser som man inte kan förklara med vårt vanliga rationella tänkesätt. Du kommer nog att få en "förklaring" så småningom.
2010-09-07

    ej medlem längre
Märklig upplevelse. Vem var mannen?
2010-09-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP