Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silentium (Tystnaden efter stormen)


Om vi låter oss falla tillbaka
i glömska och förakt.
Ty ingenting är längre vad vi trott
och ingenting kan numera
förgylla dagen såsom vi förgyllt varandra.

Vägen är för smal för att vända om
och landet vi kom ifrån för brutaliserat
för att återvända till.
Förklara nu för mig;
hur skall vi lyckas rädda något redan förlorat?

Hur skall något världsomvälvande
kunna dra sig tillbaka
och lämna en icke ödelagd yta bakom sig?
Hur skall stormen kunna laga förödelsen
den överlämnade åt eftervärlden?

Hur skall du och jag
lyckas glöda så som vi tog för givet
att vi alltid skulle göra?





Fri vers av Erika Olsson
Läst 332 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-08 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erika Olsson
Erika Olsson