Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam i världen

Jag ser, din sorg är djup. Din värld –
ett slutet rum. Du är instängd här.
Min vän, du blickade i livet ut.
Säg, var det ännu mörkare där?

Det finns en mäktig kraft -
all den längtan mänskohjärtat rymmer.
Men jag tror ditt hjärta är som mitt.
Djupt där inne något hämmar, höljer, skymmer.

Där ute ljuder näktergalens sång.
Solen stiger och den nya dagen gryr.
Men dagen – tillhör icke dig.
Det finns blott mörker dit du flyr.




Fri vers av Henrik77
Läst 349 gånger
Publicerad 2010-09-08 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik77
Henrik77