Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ödaödeödslighet

 

 

 

den andliga världen är för mig

allt omkring mig

naturlig

 

ty jag vet att allt detta är i mig

i ett enda stort evigandetag

 

detta evig är inte

fasthållande

 

det är den vackra andedräkten

 

den andedräkt barnen

hjärtat lever i

 

det är fjärilen i ängens famn

det är vinden

 

anden

är det de gamla folken

indianerna visste

de visste detta i kärlek stor

 

de lade inte skönheten utanför

de kupade händerna

 

såg cirkelns skönhet

 

kanske var detta ursprunget till kikaren

 

ödegård

ödesteg

ödeskog

öda

ödsliga

 

det var en gång en gångning

stegen träddes milda

i förinsikt

hennes hud skimrade i morgondaning

hennes ögon var daggens klara silver

solbarn fyllde ögon

skimrandevarma

omslöt de

allt

 

hennes hår växte allt längre

ur hår steg spirande blad

steg växter av

allskönhet

sakta

 lugnt

i stunder av stundan andades hennes hår i havet

ur det hav hon en gång uppsteg

 

skimrande var stegen

 

så var allt grönskande

stammar växte allt högra

vida grenar

fingrar med

hjärtformsblad

varje höst riste träden kronor

hjärtblad vattnade marker

hon log

hjärtbladen skimrade

alltid kvar

de minde

jorderörelsen

i hjärtljus

lev

 

skogen

skogarna

så solsilandes vackra

solregnen

solvindarna

andades

kammade

redde ut

 

i skogs kupade händer byggdes av kärlek ett torp

där levde de i kärlek

 

deras dörrar var

alltid öppnade

välkomnande

 

årsringar växte i vidare

vidare

så drog moln in

hamoln

skiljandemoln

 

röken ringlade ej ur skorsten längre

dörrar slöts

med hagelbössa

vakade de

 

torpet rämnade

var så ett ödetorp

 

skogen suckade tungt

stigarna är otrampade

är urstigna

är

ödestigar

årsringar växte i vidare

vidare

molnen tätnade

beckmoln

slöts

 

glasen

fönstervingar

brast

karmar ramar föll

väggar rämnar

folken skingrades

genom skogen höres vindar tjuta

smärtvågor andas

i skogen står ett skelett av

lev

 

allt andas ödslighet

marker suckar

öda

öda

 

ödade är stegen

 

frysande vandrar de

solbarnen

 

hon andas djupt

 

upplever längtan

längtanssol

lev

 

årsringar växte i vidare

vidare

molnen skingrades

strimma

pil

vädrade

 

ögon

 

stigarna

blommade

fyllda

stegfyllda

 

i skogs kupade händer vaknar av kärlek ett torp

där lever de i kärlek

 

deras dörrar är

alltid öppnade

välkomnande

 

hon nynnar

öda är icke öde

öde är icke öda

allt är allt

lev




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-10 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser