Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*alkoholister är sällan bra föräldrar*




Det man sår skördar man

Gammal och sjuk
ensam och svag
På ett hem
i utkanten av en stad

Ligger i säng
Madrassen är nog mjuk såvida
man inte ligger där jämt
Klockan tickar så där högt
bara klockor gör i ensamhet
och madrassens pump brummar
så där som de bara gör i alldeles tysta rum

Förvirrade du ligger där och tittar
och varje andetag går rakt in i Gode mannens hjärta
och når hans hand
som lyfter luren
till de fyra barnen
Han säger det inte men han menar
att vi borde ta hand om vår far
att vi inte ska leva kvar i det förflutna
för är man gammal och sjuk behöver man sällskap
och omtanke
och jag tänker varje gång
Det man sår det skördar man




Fri vers av Lindalou
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-11 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou