Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farfar



Jag har sett dig på livets stege.

Jag har sett fridens segel.

Även de dystra stundernas gråa tegel.


Genom årstidernas givande vindar.

Så har du vandrat igenom solens grindar.


Men även genom bråte och slit.

Så har du nu tagit dig så långt och ända hit.


En styrka och vilja.

Som du alltid haft som aldrig gick att skilja.


Att bli gammal är något fint.

Det är något man förtjänar.


Att kroppen värker är ett tecken

att man använt den till något rätt.


Så som du alltid gjorde så lätt.


Ett vägskäl, som du nu bär med din själ.


Livets slutliga ljuspunkt.


Som den skröpliga men så vackra kärna ..


Som skall förvandlas vidare någon stans i himmelen,


till en nyfödd sällsynt stjärna.





Vila i frid älskade Farfar.




Fri vers av Broder Jakob
Läst 528 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-13 20:02



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Vilken underbar text. Den har allt som vittnar om en man som har varit närvarande i ditt liv. Det är så fint med gamla människor, det spelar som sagt ingen roll om skalet är skröpligt. Det som finns och fanns inuti, det som var själen var/är det viktigaste.
Tack för den!
2010-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Broder Jakob
Broder Jakob