Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till min dotter




Strålande underbara Morgon

Tänk att få vakna upp i tidig,

morgontimma.

Solen lyser vackert på gräsets dagg,

i luften,

morgondimma.

 

Känns lätt att andas in,

morgondosen

av luft och solens lena

värme som stryker mot min kind.

 

Så underbart att se sina barn på morgonen,

ruffsiga i håret och strålande av lycka

över vädret som finns bakom den stänga ytterdörren.

 

När de öppnar en springa i dörren,

fylls golvet med friska vindar,

svalkande ilningar,

som får våra nakna fötter  att reagera.

 

Sommaren är kvar för att stanna,

om än i svalare regi.

Tonåringen lyser starkare än solen,

när hon i mitten av september

tar på sig tunna sandaler och kortbyxor.

Känner det är kallt,

tar på en stor mössa...

och tar bestämda steg till skolan.

 

Vilken syn, så härligt.

En egen person som lyser upp

där sommaren börjar nå sitt slut.

underbara vackra barn- Du är en SOL

under årets alla dagar.

 

Hoppas ändå att du förstod,

att vi gått in i en kallare period.

 

Ett par strumpor är inte fel...

 




Fri vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 617 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-15 11:06



Bookmark and Share


  Den gamle
Fin :-)
2012-11-19

  Armo
Både vacker och gullig dikt. Jättefin!
2012-06-28

  Lennart Bång
Vacker <3 Underbart!
2011-12-19

  Ninananonia VIP
Jättefin... :)
2011-10-01

  Bibbi VIP
Njuter av denna så stora och rika moderskärlek.
2011-05-09

  Alexander Gustafsson
jag tror att du vill din dotter, ditt barn, sann lycka!
de är att uppleva allt,
och överleva det,
det,
är det jag tror du vill,

jag har solen i ögoen
horisonten är blå
två steg två
den väg vi gå

alltid en lagun bortom
alltid en verklighet bortom
livet är efter
söker
sanning

mvh
alexander
2011-05-08

  Alexander Gustafsson
jag tror att du vill din dotter, ditt barn, sann lycka!
de är att uppleva allt,
och överleva det,
det,
är det jag tror du vill,

jag har solen i ögoen
horisonten är blå
två steg två
den väg vi gå

alltid en lagun bortom
alltid en verklighet bortom
livet är efter
söker
sanning

mvh
alexander
2011-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP