Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnen från förr


DAGDRÖMMAR I NATTEN

tänk att få gå efter stigen
gå så långt jag vill

ingen tjatar ingen gnäller
jag får gå där i min egen
takt

ingen som säger det går
för långsamt rappa på

ensam på stigen lyssna till
skogens alldeles egna ljud

få känna glädje sjunga må
gott känna frihet

skogen och där bakom gläntan
syns en liten bit av sjön

sjön dit jag ofta styrde mina
steg i en tid för mycket länge
sedan

nu närmar sig natten jag
sitter och drömmer om den
stig där jag vandrat så ofta
i mina barndomsår

där var jag trygg ingen visste
var jag fanns kanske dom
inte brydde sig heller

så kände jag många gånger
men tanken på stigen som
ännu finns där i skogen

den kom till mig i dag när jag
åkte förbi platsen där jag en
gång brukade gå in

nu får man ta en annan väg
gå över en gårdsplan där dom
som bor i huset kanske undrar

vem jag är och vad gör när
går in på deras tomt för att
uppleva gamla minnen





anits 15 september 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-16 00:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack att Du tar oss med på stigarna Du gått!
2010-09-19

  Eva Helene VIP
Så gott det är att äga sådana stigar!
2010-09-17

  Catharina Edin VIP
jag har också såna stigar i mitt minne -
2010-09-16

  Anya VIP
Barndomens stigar är speciella. Fint skrivet!
2010-09-16

  Larz Gustafsson VIP
"Jag är fri, min allena", som Pugh sjöng.

Fin bild.
2010-09-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP