Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egentligen borde man fråga först

innan man roffar åt sig ett hjärta
hjärtat kanske inte alls vill lämna sin plats
men det gör man inte för vem vill vara utan ett extra hjärta


egentligen borde man fråga först

innan man roffar åt sig sista godisbiten, kakan eller bullen
sötsaken kanske hellre vilar i någon annans mage
men det gör man inte för då kanske man blir utan
sötsaker

egentligen borde man fråga först

innan man lägger till någon som vän
nosa lite svansvägen som jyckar gör
men det gör man inte för då kanske man blir utan vän
och det kan lukta väldigt illa...

men det gör man inte för egoismen tar överhanden man vill ha både kärlek och sötsaker och vänner




Fri vers (Modernistisk dikt) av lilla t
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-19 09:50



Bookmark and Share


  Bobby
Egoismen är stark. Men utomlands kallas den sista biten av kakan för "svenskbiten" eftersom svenskar har en tendens att inte vilja ta den, så den får bara liggar kvar. Det är som en bakvänd egoism. Man vill inte visa sig liksom. Nu flummar jag ut här...
2010-09-19

  Z dotter
Jag har också kommit till den slutsatsen... Egentligen... :)
2010-09-19
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t