Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valarna

 

 




En dag

liksom en sådan dag

dyker valarna upp 

från djupet av ljudlösa hav

till vita stränder

de är hungriga

och vi snälla


 


vi rullar in

våra röster ätbara

och bjuder de

till ett fyrverkeri



mätta och belåtna

återvänder de

till djupet

i mitten av natten









nedböjda

röstlösa

ljudlösa

lägger vi våra öron

på havets yta

i väntan på att

vi kanske hör någonting







i våra moderna laboratorium

sägs det att det är en gåta

det är lång tid kvar tills vi kan

förstå

valarnas språk

 

i väntan

tuggar vi de tre år gamla återfunna rösterna 

på stränderna




Fri vers av Marduk VIP
Läst 551 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-09-19 10:54



Bookmark and Share


  stella
Underbar denna ! :)
2010-11-11

  Lena Själsöga Keijser
du gode vackre vän

vandrar steg bakåt
vrider urtavlan bakåt

vandrar det första mötet med dina ord
vandrar dina ords vägar

så vackra

för mig så
djupsvarande

jag bugar mig och ber havets vackra vindar sända dig
mitt hjärtas innerliga tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2010-10-19

  lisa"puzzle"svensson
Denna dikt vill jag ofta återkomma till. Den är så vacker och talar om vad vi måste värna om i livet.
2010-10-12

  Daniel_78 VIP
Mäktigt

Du berättar lent. Det gillar jag!
Tycker om "Våra röster ätbara."
2010-10-10

    ej medlem längre
Så fin!
(från ordfattig)
2010-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Marduk
Marduk VIP