Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

huvudbäckenskål

 

 

vandrande leder

sköljas

flyta genom

är

 

klippans fötter rör vid jordar

jag öppnar mitt innersta

träd dina steg runt ditt hjärta

 

du är i mig

ljuder klippan

grottan

bäckenet

 

är dessa stigar outforskade

eller har de alltid varit

 

 

 

havet speglas i valvet

i tak

väggar

konturer är silhuetter

djup umbra

 

de röda jordarna brann

brann ur kärleks händer

de såg ej

eldarna

 

de röda jordarna svepte mantel över

om

 

bäckenet är en grotta

havet speglas i valvet

i tak

väggar

konturer är silhuetter

djup umbra

 

insidan skimrar i varm cinnober

cin zin zinn

tak är

skimrande skiftande turkos

 

havets färger

blånyanserat språk

 

i vördnadsljus

böjer jag min blick

 

flyter med

 

klippan skälver

skälvande tår

faller

 

jag släpper min rädsla

öppnar dig min sårbarhet

 

klang av nedlagda vapen ljuder

bergsfolken lägger händer över

av vapen flyter helade

ådror

 

 

diamanten stiger fram

fasettslipad

 

formgesten en blomknopp

sakta vikes bladen ut

 

se mig viskar regnbågslotus

jag är om dig

och du är i mig

 

vi är

tonande

färg

 

vackra böjliga former

rörelser

formrörelser

väver mellan genom egentligen varje kota

underbara toner

genljuder

i hela kroppen och chackrornas färger sköljer fram

 i vågor väves

sammanförs

höger och vänster

 

ett ord vilket stiger fram är njurströmmar

så måste det vara

detta är

rening

 

ormen

stiger

upp

 

omfamnar huvudet

lägger sig i huvudskålen

avläser

kranietanken

 

för denna nedåt

så är hjärtat en nyutslagen ros

 

jag omfamnar dig du vackra skål

lyft gralen till din mun

 

andas

orden




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 151 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-20 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser