Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kristallkronan över köksbordet

 

 

eldandar rör vid

stiger upp

ur glöd

 

spisen kökets hjärta

harklar stämma

knastrar

 

skimrandevärme

gjuts in i

stela

leder

 

över bord med höstfrukter

leverhänger kristallkrona

 

år genom år genom år

 

prismor droppar i tak

ett spindelnät av skönhetslyster

 

prismande prismors prismaringar

 

när jag ser

när jag verkligmöter denna skönhet

 

vandrar min förundran

min tacksamhet

 

in i stjärnhav

in i berg

 

 

bergsfolken

ögon gnistrandevisa

 

 

i genomskådande kärlek

 

 

hur de ur kupade händer bjuder stjärnord




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 212 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-20 18:37



Bookmark and Share


  Anna*
Ljuvligt för jag ser droppformationer som hänger och gnistrar över bordet i en grotta när jag läser men titeln fångade min uppmärksamhet för jag har faktiskt en kristallampa över mitt köksbord =0) med massor av prismor. Fint skrivet och slutet är underbart!
2010-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser