Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sömngömma

 

 

ordet sömngömma vandrade in

alla ord kan läsas med negativbörd

ur sömngömma stiger

nektargömman fram

 

kolibri

du vackra

 

dina vingar är cirklande vindars

ljusskimran

 

 

din näbb finner väg

kysser blommas inre

 

du bjudes

du dricker ur nektargömma

 

så är sömngömma en bädd att vara i

visst kan du sova bort alla dagar alla stunder, vägra dig liv

men ser du; sömngömman tillåter dig icke

där är en väg in

alltid

 

det är bara du själv vilken vet din väg

det är bara du vilken kan svara ditt inre

all världens – mänskligvärlden – kan stå runt dig och säga;

du gör fel

så måste du göra

 

tag då din hand bed dem varsamt stiga åtsidan

var i din sömngömma

 

däri hör du ditt hjärtas röst

inte hög

viskande

dunlätt

 

dunet är en båt

en vit båt av svane

seglar dig

i hamn




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-21 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser