Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dröm vackersjälen min

 

 

hon låg där i sin kvinnobädd med håret utslaget

med blickar stjärnklara seglande dröm

 

så varför skall jag drömma

dröm vackersjälen min

räds icke drömmens floder

 

hon hade sett dem ströva fria med manar böljande mantlar

med kroppar skälvande av ysterliv

 

hon hade vandrat med dem i daggvått gräs

i gräshav nåendes till knän

 

hon hade vakat i stormarnas rivande morror

ryggsida till ryggsida hade de givit varandra värme

så vackra pusselbitar

 

i gryningssköljan hade de stigit upp virvlat nedför bergets sida

frustande glada

flygande hovar

 

de nådde havet sprang in i

vattenpärlor gnistrade leende

tillsammans simmade

de över

 

fann fridsbergen

 

 

så varför skall jag drömma

dröm vackersjälen min

räds icke drömmens floder

 

hon hade flugit med de vingvida

stått där på klippans kant

undrat om vingarna bär

 

kastat sig ut i visshet

kan inte vänta bort liv

 

de flög svävade smektes av moln

såg sina sånger strös i gräshavets ängder

 

ängsblomstren tog emot med öppnade händer

 

så varför skall jag drömma

dröm vackersjälen min

räds icke drömmens floder

 

hon hade vuxit med blomstren

upplevt hans steg

med tindrande ögon

väntat

 

hon låg där i sin kvinnobädd med håret utslaget

med blickar stjärnklara seglande dröm

kinderna rodnade

läppvingar

 

så varför skall jag drömma

 

dina fingrar rinner av min hud

de fylls icke av mitt nära

de fylls icke

jag brister

 

dröm vackersjälen min

räds icke drömmens floder

 

din rädsla är en av de vackraste blommorna

hans händer skall vördnadsmjukt famna

 

hon reste sig

skakade daggdroppar ur den vitskimrande pälsen

med mjuka tassar smekte hon markerna

vandrade vägen in i fridsskogen

smekte stammarna nära

 

följde stigen uppför klippan

stigen

den kända

 

i månsilver såg hon spåren

 

natten skimrar röd

 

ur drömmen stiger hans närhet

 

han sveper vitskimrande mantel runt henne

ber henne stiga fram

 

dröm med mig

vackersjälen min

räds icke drömmens floder

vi vandrar dem




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 246 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-09-21 23:20



Bookmark and Share


  MoonCalled
Mycket vacker och sagolik :)
2010-09-22

  Katinka VIP
Jättevacker dikt. Upprepningarna får det att låta som en sång, men poesin är finare i sin helhet med fantastiska formuleringar.
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser