Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kom


gnistan i livets droppe havsvågen i flammande eld


du är
glöden i löven
och jag vill våga

låta dig
tända det i mig
som kvävdes släcktes

kom
och brinn försiktigt
sakta ta det sakta

så jag
hinner vända mig om
till liv igen

så du
och jag
får vara älska mötas

kom
ditt brinnande mod
men vet också


att jag är


VATTEN


du värmer


mig


som frös till is
som frös till vackraste av iskristaller
som frös
till upptornade
berg
i dånande islandskap
till separationer
i relationer


du släcker isbranden
från mina läppar

att vi är
eld och vatten

du som inte tror på sagan
har träffat en levande sägen

du som inte tror på natten
har klivit rakt in i en skonande dröm

du som är dagen
pressar natten tätt intill dig

aningslös förälskad
drar du det djupaste mörkret sömnen
in i din famn till ditt hjärtas bändande längtan

du som är dagen
handlingens man världens
ändå

kan det vara du
som finner
som vinner

vatten
vatten
vatten

mig
NATTEN

vad ska du eld med vatten till

din längtan är så ren
så tjusande pojkig

du starka
livserfarna man
jag kan vara ett liv

som du räddar
väcker

ännu varm

ifrån
det döda


vad ska nu vatten med elden till






Fri vers av glasa VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-22 14:18



Bookmark and Share


  Cadena
Det här är en oändligt vacker taext - och det är nog det enda jag kan säga inför den.
2010-10-14
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP