Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ödan

 

 

ögonen

kysser blommans

närhet

 

det är tidsödan invänta pendelsvarets tiondeslag

den vet att

innan den nått den tionde klangen

har de brådskande

skyndat

förbi

 

barnet står med ansikte vänt in i pendangen

strålar lycka av klangen

 

vad är då tidsödan

 

är det slöseri med tid

 

tidsödan är

att lägga mänskligtiden över axlarna

den är då ett ok

och ödan är

bekymmer och tyngdnedslag där

 

livets vatten spills

spillstänks

ur ämbar

 

men

 

se skönheten

hur detta

 

vatten vattnar marker

blomma vacker stiger upp inför

inför den okbärande tidsvarelsen

med möda

fylld av hopp

 

lyftes oket av

 

ögonen

kysser blommans

närhet




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-22 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser