Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och det kom sig så

 

 

och det kom sig så att bergsformationer växte upp ur

människostammarna splittrades

lyfte vapen

verbala

fysikala

 

de stängde sina inre tankar

hjärttankar

 

och det kom sig så att bergsformationer växte upp ur

människostammarna splittrades

vassa spetsar skar deras fötter

de brydde sig icke

 

höjde rösterna allt högre

iskalla vindar

lyfte haven

ur grytans

kant

 

moln seglade in

fylldes av smärta

tårar föll

 

hagel slog hårt

piskande

 

ur hennes händer

ur hennes bröst steg glödande floder

 

alltmer stred människostammarna

alltmer förblindade

 

ändå

 

steg människostammarnas veklagan

allt högre

allt vidare

skyllande

 

stjärnor steg in i

steg ur

 

vandrade med stammarna

gav föda

gav

ord

 

kupade händer runt varje del

i kärlek höljer jag dig

vandra i vår

skönhet

 

din en gång skönhet

 

sakta vaknade

människostammarna

såg det de

gjorde

 

såg bilden av gärningens ordan

sträckte fram händer tar emot

stjärnorden

 

och i natten strålade hennes ögon stjärnklara

i mötet med hans hjärtas glöd

de vandrade genom glödande dalar

steg uppför berget

deras läppar

snuddade

nuddade

vid

är

 

stjärnor

steg

 

gnistrande

 

ängder blomstrade

 

så älskade de varandra

 

mahea

maheo

 

i månsilvrande höjder

är deras tempeldans

 

maheo

mahea

 

stammar växte ur rötter

 

människostammarna höde rösterna

 

de stred och strider emot livet

emot varandra

 

förundrade sig över stormar vindande

över flodernas stigar över bäddar

över haglen över kylan

över hettan

 

över att allt vänds ut och in

in och ut

 

suckande sörjer de

strider

mer

 

så vakna de

 

ser alla färger de målar med

är de alltet målar med

 

mahea

maheo

 

se deras kärleks dans

 

så helas min famn

i er famn

 

så helas det söndrade i hjärtats dal

stjärnor

steg

 

gnistrande

 

ängder blomstrade

 

så älskar de varandra

 

mahea

maheo

 

i månsilvrande höjder

är deras tempeldans

 

maheo

mahea

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 601 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-23 11:59



Bookmark and Share


  Vox
Inte bara vackra ord men en gripande känsla i texten som ökar och ökar med tempot. Vet inte om det var medvetet, men att några av orden målar ut konturen av en halvcirkel gör slutet känns ännu mer komplett.
2014-07-02

    hver=gufa
Sjá stjörnuskynið hátt
blika í augum þínum
Mánaskynið blátt
silfrað, dansa
í óskum sínum
brátt
2010-09-23

  Michaela Dutius
Svart inledning som går mot ljus....tack för den läsningen...den berörde
2010-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser