Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ord

 

 

diamanten talade länge till dem

berättade in i dem

eldens saga

 

eldars ord

 

berättade höga skogarnas

stammars

liv

 

levnad

levande

 

liv

 

berättade stålets järnets väg

berättade marker träd glöd eld glöd

 

kol

 

så låg jag här länge i bädden sände

morgonstrålar in

 

visade vägen

 

steg ur kolet in i edra händer

 

allt lystnare såg edra ögon

kanske såg ni all världslig rikedom

 

det kalla

 

jag upphörde aldrig tala

nu talar jag åter

 

 

upplev er hudskimran

mina fingerljus

 

 

jag ser

klarnade vackerögonsmöten

 

ser du

 diamantljuset alla våra färger

 

regnbågsguld

ur opalriken

 

minns mitt ursprung

 

minns hur de bröt

stenarnas vägande

 

vad är

 

vad är all världslig rikedom i detta




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 216 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-23 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser