Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad skall jag

 

 

berätta för mig, bad mitt ansiktsljus

vad skall jag berätta, skall jag berätta

den natt, alla de nätter mina

fotvalv höljde bäckar mina

fingrar växte grenar med

solskivors silverblad hur

jag bar mandelblom körsbärsblom i håret hur

jag bar en ros i mitt bröst med

tolv knoppar i ring hur

jag skrudades i liljans vita minns

du mitt ansiktsljus hur

vi log i natthavens blida

skall jag berätta den

natt, alla de nätter jag satt under

askens krona vattnade rötterna med

mina ögonljus hur

jag höll sländan i luften hur

trådar rann mellan mina fingrar

 

skall jag berätta hur jag

slöt cellon till mitt bröst

lade stråken an

hur hela mitt inre skälvde

minns du mitt ansiktljus hur vi log

log i natthavs bida

strängar brast

jag gömde

mig

i mina händer

 

åren flöt under

under mina fotvalv

fotblad

seglade

vida

 

hans händer såg dem komma

torkade dem i solgårdens trädhamn

han band dem samman inom hudvingar

doftande läderpärmar

han tände eldskål vandrade med bladen

fann en cello segla

segla i havet med brustna strängar

gjöt helandeljus

 

där i de höga trädsalarna lade han cello till sitt bröst

lade stråken an

hur hela mitt inre

skälvde vid

anblicken

 

skall jag berätta dig

hur jag

aldrig

når

fram

 

berätta för mig bad mitt ansiktsljus

vad skall jag berätta, skall jag berätta

den natt, alla de nätter jag

fryser mina steg hur

jag möter hennes

skönhet

i nattstilla vind sluter

ögon fingrar

rör vid

kind

 

slöjor

skimrande glider in

hon bär ringar av

regnbågens vida pärlemor

skimrar i natthamn lyfter

händer ringar är

lätta genomsiktliga blad i denna

natt flödar månsilver i ängsfyllda handvar

 

vad skall jag berätta

allt det vilket uteblir

ute

blir

 

du säger du

fryser

se jag

sluter dig inom

så kan jag berätta allt det vilket

inom blir inre blir

 

hur vacker du är då du dansar i

pärlemorskimrande andedräkt i

regnbågens vida ringars cirkel

 

skall jag berätta hur

det gyllenguldsgula lövet av höst släppte

av vinden virvlade omslöt hur

lövet omslöt silversträngar hur

de alltid ljudar

tonande kärlekssånger

 

skall jag berätta att i varje land varje

land är en ocean

ett liv är

två

två handanom till

enad

ett

skall jag berätta

lämna aldrig din hoppgivan

ej heller ditt hopp

 

allt

faller

till

spirande




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 210 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-23 14:59



Bookmark and Share


  Yrre VIP
" åren flöt under

under mina fotvalv

fotblad

seglade

vida" så oändligt mycket visdom du har i orden, så så vackert!
2010-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser