Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömlunden

 

 

 

det är i ett av källflödenas sånger

jag sitter i drömlunden

stilla

sömmar min vingskrud

med fjädrar osynliga

upplever deras liv

ser dem

ljustråd

rinner mellan fingerblad

nålen

ur bröstficka

given

öga

tar emot

tråden

 

händer lägges på sömnaden

du behöver icke sömma

 

den gamla ur åldriga står inför mitt vara

 

jag är den du alltid varit

alltid

är

 

hon kupar händer om min hjässa

lyfter huvudskålslock av

lyfter varsamt alla tyngder ur

 

bred ut dina vingar

sväva

fri

 

svävar gör jag över ängen över trädtoppars fingerljus

rör vid havets tinderögon

rör vid stjärnklanger

 

ljud vida in i folkens hjärtan

 

spräng vallarna

till rosendalen

gör taggarna blommandedoftande

 

jag sitter i drömlunden

vi nynnar nattlugn




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-23 21:39



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert! Skapar fina bilder i mig. gillar särskilt det svävande du beskriver.
2010-09-24

  firefire
vackert rofyllt lugn,sen alla tyngder lyfts ut;) fint diktat i vanlig ordning!
2010-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser