Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du

 

 

du som håller mina steg

vars steg jag vandrar

du som håller mina händer ömt i dina

 

jag frågar dig store ande

vars steg jag vandrar

du vandrar mina steg i dina

leder mina steg i dina

oh store ande mina händer är dina

du håller mina händer så ömt

 

säg mig varför jag så ofta räds

 

jag frågar dig varför cirkeln är rund icke streckad

jag frågar dig varför cirkeln strävar utåt för att finna in

jag frågar dig varför gavs jag icke fjädrar, icke päls, icke stänglar, icke blad

jag frågar dig varför är jag i mänsklig skrud

jag frågar dig varför vandrar jag årens ringar allt högre till skyn,

är det min längtan till att åter flyga, är det min längtan av vind till vind

 

du vandrar årens ringar allt högre ty dina rötter är havens vingar, du vet i ditt hjärta allts förening, du vandrar i cirkel ty därigenom minns du aldrig ensamhet, du vet i ditt hjärta allts förening, du gavs människoskrud ty den är din väg, du vandrar mina steg och jag i dem, jag vandrar dina steg och du i dem, jag håller dina händer i mina och du är i dem ty jag älskar dig och vi älskar allt, du räds i din rädsla, räds i alla de stunder du ej upplyfter din rädsla in i ditt hjärta, då du låser rädslan med lås, var icke krigare låt oss hela hennes bröst, låt krigarens blodstjut bli rosenvingars flödesljus

 

i stjärnglöds eldar kastar jag mig utför stupet en brinnande flamma lyser dina ögon

 

jag har aldrig krigat aldrig efterfrågat krig

jag gav eder stavar icke spjut

jag gav eder helgelseört icke gift

jag gav eder det rundade icke spjutspetsar

solen är rund

månen är rund

jorden är rund

allt är runt

med vilken rätt dömer människan

över de liv hon är i

cirkeln är rund

vandra i dess ljus, vandra i dess värme

slut ögonen och upplev cirkelns rörelse

upplev fyrkantens vägar, streckens vägar, dessa leder fram och åter,

cirkeln är evig harmonisk rörelse

så vet du att du är allt och allt är du

så vet du varför alla är allt och allt är alla

så då du frågar mig frågar du ditt inre

då du frågar ditt inre svarar jag i det yttre ljuset av det inre

i solkraftens ljus




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 166 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-26 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser