Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Högerpopulismen växer i Europa, vi har ett nationalistiskt och främlingsförgängligt pari i riksdagen. Ja va ska man säga...


Inskränkthet

Det är nyval i kalkade, steriliserade korridorer
där glasdörrar stängs och lysrören blinkar
som plankton i dödsryckningar
det är nyval och höst
i morgon reser sig någon
ur sängen och känner sig ensam

Det är makten som kramar
sig själv ur led i natt
och vita huvor slunga ett ursinnigt rop
mot de brinnande korsens hägring

Och den gamle ser hur
inskränktheten aldrig sover
och att de maktlösas minne
är kort.




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 495 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-28 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin