Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

29.9


så... ja
stilla dig mitt barn
barn av livet
barn av kärlekens hela längtan

hel i hel
del i del

jorden snurrar sig sakta sakta omkring din innersta längtan
ditt högsta ljus bevarar

självet
intakt

från den förödelse vardagen nöter
all oförståelse som du möter

vårt älskade egna barn
du barn av ljuset
du barn av leken glädjen buset
vi ser dina serpentiner
vi hör alla dina ännu ofödda fosterskratt

vi ser glimtarna i dina ögon
ännu inneslutna i skydd
i väntan
under välvda ögonlock

tiden brister snart
alldeles strax
ut

i glädjen

glädjen bänder vill och lyckas
bana sig fram
helt oförskräckt

av alla mörker tinnar tornen
som skapas i kulissernas värld

hela världen bevingas av vita fåglar
och blåhimmel breder ut sig
överallt

gröngräsen lenar allas barfotafötter
äntligen

finner människor varandra
hand vid hand

ögonglädjen tänds när blickar
finner blickar

livet ser sin egen glädje i
mångfaldens var och en

hur kan själva andningsluften
porla

men så gör den

den porlar lyckosyre
för alla syrsätter varann

allt och inget
har ingen fara

för allt är väl
och allt har varann

i slutet av sagan
och redan
i början av nästa

har precis alla
och allt

varann





och så

fanns det aldrig

någonsin några

som blev

utan












Fri vers av glasa VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-29 13:37



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Glädjefull dikt med härliga ord som "lyckosyre" och "fosterskratt", mycket ljus mellan raderna, härligt diktat.
2010-10-19
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP