Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag att minnas och känna glädjen


EN UNDERBARBAR ONSDAG

att få något som jag så gärna
velat ha sett genom fönstret
stått där undrat

varför är det aldrig öppet så
jag kan gå in fråga vad det
kostar

så har jag gjort och tänkt
hela våren, sommaren och
nu en bit in på hösten

ett litet blombord eller kanske
det är en piedestal med plats för
fyra blommor

det är något som skulle passa
så bra hos mig ett bra sätt att
försöka få pelargonerna att
överleva

jag har drömt om att det var
öppet så jag kunnat gå in fråga
om priset sedan köpt och ställt
det i mitt vardagsrum

slippa ta in bordet som jag har
på min altan som tar tar plats
svårt att komma förbi

idag gick jag förbi där igen
utanför stod flera bilar på
fönstren läste jag upphör

tittade in genom fönstret där
stod det kvar det som jag så
gärna ville ha

så jag tog mod till mig gick in
frågade vad dom skulle ha för
blombordet som stod och såg
så ensam ut

vill du ha det hördes en röst
ja jag har väntat på att det
skulle vara öppet så jag kunnat
komma in och köpa det

ja ta det bara så blir det mindre
att flytta jag trodde inte mina
öron måste fråga en gång till
jo det var sant

jag tackade så mycket tog
blombordet med mig och gick
glad hemåt

visst fick jag många konstiga
blickar där jag uppför backen
men känslan var så härlig

tänk att jag fått något som
jag önskat mig så länge och
inte ett öre kostade det mig

nu står det i mitt vardagsrum
med pelargonerna som jag
älskar så och är rädd om

så den här dagen blev en
riktig turdag för mig




anits 29 september 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-29 23:27



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Leendeframkallande rader. =) Vilken härlig liten händelse. Fint skrivet. =)
2010-09-30

  Catharina Edin VIP
Vad fint du skriver, och något så roligt det som hände - grattis!
2010-09-30

  Anya VIP
Ibland har man tur! Härligt!
2010-09-30

  Larz Gustafsson VIP
En verkligt levande bild.
2010-09-30

  Larz Gustafsson VIP
En välsignelse från Gud.
2010-09-30

  Bibbi VIP
Vilken fantastisk händelse som Du delger.
2010-09-30

  arja savela
grattis till en riktig turdag! Jag fick en bukett med röda rosor och smörgåstårta av min hjärtevän och en present av min väninna! Kram Arja
2010-09-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP