Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar om livet hur det kan te sig många gånger i min värld


FREDAG 1 OKTOBER 2010

solen värmer det är inte lika vackert
som det varit i flera dagar

men solen lockar ut mig, det tog emot
att komma ut idag

när jag väl kommer ut känner jag
glädjen att kunna gå ut

den friska klara luften gör att det
går lätt andas nytt syre i blodet
hoppas jag ska göra mig gott

önskar tröttheten som är mitt gissel
idag ska gå över lite grann är det jag
hoppas på och önskar

hälsar på hos hundarna en stund
släpper ut dom idag var det bråttom
för bongo men alba tar tid på sig hon
är noga var hon ska göra sina behov

så vill dom gå in nu vill dom bli klappade
bägge två samtidigt jag får dom att
lägga sig bredvid varandra

då kan jag klappa och gosa med dom
samtidigt ibland tror jag att dom kan
klockan när den börjar närma sig halvtolv
och det är dags för mat

springer dom fram och tillbaka mellan
köket och där maten finns vi har en
trevlig stund tillsammans

jag har funderat många gånger under
den tid dom varit mina dagbarn, vad
hade hänt med mig om det inte blivit


dom är min livlina när allt blir mörkt
och tungt för så är det i mitt liv i min
värld dom ljusa fina dagarna kan helt
plötsligt vända och bli svåra och tunga

när värken slår till värre än vanligt när
jag vill ligga kvar i sängen dra täcket
över huvudet och hoppas att allt snart
ska vända

då dom dagarna kommer tänker jag
på mina fyrfota vänner, ser på bilderna
jag har på dom och med vetskapen
att nästa gång vi träffas är glädjen
ömsesidig



anits 1 oktober 2010






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-01 22:45



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fint skrivet. =)
2010-10-04

  Anya VIP
Fin pendling mellan det ljusa och det mörka. Precis så som vi människor är!
2010-10-02

    ej medlem längre
Ja vad vore vi utan våra vänner djuren...
2010-10-02

  Catharina Edin VIP
Önskar dig och hundarna allt gott idag - en ny dag -
2010-10-02

  Eva Helene VIP
"dom är min livlina när allt blir mörkt". Gripande berättat och så väl att vi får våra livlinor!
2010-10-02

  Larz Gustafsson VIP
Förstår hur du känner det. Saknar Killer.
2010-10-02

  Bibbi VIP
Tack för att Du berättar om Din dag.

Applåd!
2010-10-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP