Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
torrt förnuft är inte allt


Balleruno på snöret


på slak lina över en rasande älv, under en himmel
så svart att den kunde varit svärtat urblå, nästan
snarare blygrå

regnet strilar tunt över ansiktet

kylan och den kalla nederbörden döljer såväl tårar
av skräck som skälvningar av köld, men blicken är
hård av stundens allvar där varje tendens till svag
vilja sätter balansen ur spel

fokus

Blind av koncentration finner sinne efter sinne sin
egen balans där obalans är ett sinne i sig, där all
form av begåvning är en gåva snarare än bedrift

men repet brister med en ohörbar snärt och vatten
forsar från alla håll, eller så är det jag som tumlar
runt i en malström av iskall insikt om allt och inget





Fri vers av Gawain
Läst 221 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-01 20:25



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Kuligt sådär som en text kan vara så
bara ibland då
fint
2010-10-01

  Ingela Svenson VIP
"På slak lina..." ja en verkligt träffande bild av livet, i malströmmen tumlar vi runt
2010-10-01

  LenaJohansson VIP
väl diktat
2010-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain